REGULI CU PRIVIRE LA IMBARCARE SI DESIGILARE

1.    Este interzis ca un crescator sa isi autoclemeze (cipeze) porumbeii la imbarcare si sa-si desigileze singur ceasul. Porumbei fiecarui crescator vor trebui clemati (cipati) de o comisie formata din 3 crescatori din cadrul clubului desemnati de catre Comisia de Organizare a inbarcarii. Fiecare membru are obligatia sa se asigure la fiecare etapa de concurs sau la desigilare  ca sistemul de cronometrare a fost trecut in procesul verbal.

2.    Fiecare membru are obligatia sa se asigure ca fisa de inbarcare prezinta toate semnaturile comisiei de inbarcare si a crescatorului insusi si ca datele trecute in fise sunt citete si corecte. In caz contrar se poate recurge la anularea fisei si implicit a etapei crescatorului.

3.    La fiecare imbarcare se vor forma un nr. de comisii necesare pentru buna desfasurare  a procesului de inbarcare. Membri comisiilor se vor alege numai dintre membri clubului. Formarea unei echipe la fiecare etapa de imbarcare revine Comisiei de Disciplina conform unui tabel prestabilit.

4.    In cazul in care nu exista intelegere intre membri, imbarcarile se vor desfasura in ordinea sosirii membrilor la locul imbarcarii.

5.    Comisia de disciplina si organizare va avea obligatia  de a coordona echipa de imbarcare si de a aduce la cunostinta cu o saptamina inainte crescatorii ce vor face parte din echipa de imbarcare la etapa respectiva.

6.    Persoanele care nu fac parte din Comisiile de imbarcare sunt :

a.   PRESEDINTE

b.   VICEPRESEDINTE

c.   RESPONSABIL TEHNIC-SPORTIV

d.   CASIER

7.    Echipa de imbarcare va avea urmatoarele sarcini :

a.    Manipularea cu mare grija si introducerea porumbeilor in masina de transport comform ordinei si diagramei masinii  de transport.

b.    Respectarea intregului proces de adapare cu apa.

c.    Sigilarea masinii de transport in cazul in care se efectuaza imbarcarea la ultimul punct de imbarcare.

d.    Introducerea si stivuirea custilor de club in spatiul amenajat acestora la sfirsitul inbarcarii.

e.    Persoanele care fac parte din echipa de imbarcare conform graficului stabilit  la etapa respectiva si care nu pot participa la imbarcare din anumite motive personale obiective, vor putea face un anunt la Presedintele Comisiei de Disciplina pentru a se gasi o solutie de inlocuire (rocada sau plata unui coleg din cadrul clubului).

f.     Refuzul unui membru de a participa in comisia de clemare/cipare si imbarcare fara un motiv bine intemeiat, se sanctioneaza cu pierderea etapei de concurs.

g.    In cazul constatarii unui porumbel vizibil afectat de boala sau murdar de diferite substante, se va decide obligatoriu excluderea lui de la imbarcare si avertizarea crescatorului.

h.    Introducerea in concursuri a porumbeilor depistati cu inele taiate, cu seria inelului nelisibila, porumbei maturi la concursurile cu pui, puii la concursurile cu maturi si porumbei netrecuti pe lista de start duce la sanctionarea crescatorilor conform R.N.S. si STATUTULUI  U.C.P.R.

i.      Ceasurile de cronometrare a porumbeilor vor fi obligatoriu prezente la ora stabilita pentru desigilare, in caz contrar se va trece la anularea etapei respective.

j.      Sistemul de club si anexele functionale se vor pastra in siguranta in incinta clubului pe intreg anul competitional.

k.     Fiecare crescator are obligatia sa verifice clasamentele concursurilor in termen de 7 zile de la afisarea acestora si sa semnaleze eventuale erori (favorabile sau nefavorabile) si aducerea acestora la cunostinta responsabilului tehnic. Dupa aceasta perioada nu va mai avea dreptul sa ceara explicatii pentru eventualele erori aparute.

l.      Imbarcarea porumbeilor la concursuri si antrenamente se va face obligatoriu la sediul clubului / punctual de imbarcare la orele stabilite de conducerea clubului.

m.    Desigilarea ceasurilor se va efectua la ora 19:00:00 in ziua stabilita de Conducerea Clubului.

n.    Toti crescatori vor introduce porumbei adulti in custile de la club pe sexe.

o.    Adaparea cu apa se va face dupa introducerea tuturor porumbeilor in masina de transport.